Како се посту ближи крај, тако домаћицама и домачинима понестаје идеја за спремање хране. Један од најлепших рецепата је свакако рибља чорба на кафански начин:
Ова рибља чорба ће вас освојит, тако да ћете је јести и у мрсним данима:
- 1,5 кг очишћене рибе (шаран, бела риба, штука, смуђ)
- 500 г црног лука
- 1 кашика мешавине сувог зачина
- 1 кашичица соли
- 1 кашика слатке млевене паприке
- 1 кашика љуте млевене паприке
Начин припреме:
Црни лук ситно исецкајте, ставите у шерпу, додајте литар воде, суви зачин и кувајте око пола сата уз доливање воде када испари. Тада додајте паприку, још воде и кувајте 20 минута. Додајте рибу, сипајте мало више воде да буде чорбе и кувајте 20 минута да се риба скува.