Како се посту ближи крај, тако домаћицама и домачинима понестаје идеја за спремање хране. Један од најлепших рецепата је свакако рибља чорба на кафански начин: 

Ова рибља чорба ће вас освојит, тако да ћете је јести и у мрсним данима: 

  • 1,5 кг очишћене рибе (шаран, бела риба, штука, смуђ)
  • 500 г црног лука
  • 1 кашика мешавине сувог зачина
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика слатке млевене паприке
  • 1 кашика љуте млевене паприке

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Bokina kuhinja

 

Начин припреме: 


Црни лук ситно исецкајте, ставите у шерпу, додајте литар воде, суви зачин и кувајте око пола сата уз доливање воде када испари. Тада додајте паприку, још воде и кувајте 20 минута. Додајте рибу, сипајте мало више воде да буде чорбе и кувајте 20 минута да се риба скува.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Bokina kuhinja

 

 

БОНУС ВИДЕО: