Dragan Petrović Pele važi za jednog od najistaknutijih glumaca na našoj sceni, radi na Fakultetu dramskih umetnosti on je kao profesori prepoznao mlade talente koji su sada glumci ka blistavim karijerama.

Foto: N. Skenderija

 

 

Pele je diplomirao je u prvoj klasi profesora Vladimira Jevtovića, zajedno sa Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem, Vesnom Trivalić, Srđanom Todorovićem, Slobodanom Ninkovićem, Mirjanom Joković i Vesnom Stanojević.

Tokm četiri godine studiranja, rodila su se brojna prijateljstva u klasi koja su se posle i nastavila. Kada se ženio, Pele je za kuma izabrao kolegu Slobodana Bodu Ninkovića. 

Foto: V. Danilov

 

 

‒ Olga i ja upoznali smo se radeći predstavu “Groblje automobila” i vrlo brzo shvatili da je to to. Uživali smo i nismo razmišljali o braku, a onda su nas ubedili da to uradimo pošto je Olga bila trudna. Rekli su mi da je procedura oko priznavanja deteta toliko komplikovana, pa smo shvatili da je ovako jednostavnije i venčali smo se dvadesetak dana pre nego što se porodila.

‒ Moj kum Boda Ninković zakasnio je na venčanje. Čekali smo ga tako ispred matičara i kada se konačno pojavio, časkom smo završili ‒ pričao je Pele.

BONUS VIDEO: