Драган Петровић Пеле важи за једног од најистакнутијих глумаца на нашој сцени, ради на Факултету драмских уметности он је као професори препознао младе таленте који су сада глумци ка блиставим каријерама.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Пеле је дипломирао је у првој класи професора Владимира Јевтовића, заједно са Драганом Бјелогрлићем, Милорадом Мандићем, Весном Тривалић, Срђаном Тодоровићем, Слободаном Нинковићем, Мирјаном Јоковић и Весном Станојевић.

Токм четири године студирања, родила су се бројна пријатељства у класи која су се после и наставила. Када се женио, Пеле је за кума изабрао колегу Слободана Боду Нинковића. 

Фото: В. Данилов

 

 

‒ Олга и ја упознали смо се радећи представу “Гробље аутомобила” и врло брзо схватили да је то то. Уживали смо и нисмо размишљали о браку, а онда су нас убедили да то урадимо пошто је Олга била трудна. Рекли су ми да је процедура око признавања детета толико компликована, па смо схватили да је овако једноставније и венчали смо се двадесетак дана пре него што се породила.

‒ Мој кум Бода Нинковић закаснио је на венчање. Чекали смо га тако испред матичара и када се коначно појавио, часком смо завршили ‒ причао је Пеле.

БОНУС ВИДЕО: