Ajmokac karakteriše bogatstvo ukusa, a ukoliko se odlučite da postane deo Vaskršnje trpeze, nećete se pokajati. Vrlo lako i brzo se sprema. 

Potrebni sastojci: 

 

  • Pileće meso (batak i karabatak 2kom, pileći file 1kom)
  • 1 glavica crnog luka 
  • 4 sargarepe 
  • 1 celer 
  • 2 paskanata 
  • 5 čena belog luka 
  • 200ml pavlake za kuvanje 

 

 

 Postupak: 

Meso staviti da se kuva dok se pripremaju ostali sastojci 
Glavicu crnog luka iseckati na sitne kockice i staviti u tiganj da se dinsta. Šargarepu, celer i paskanat izrendati na sitno kako bi se što bolje stopilo sa mesom koje ćemo iscepkati na sitno kasnije 
Povrće dodati luku, posuti sitno seckanim belim lukom i dinstati dok ne omekša.
Kuvano meso izvaditi i iscepkati na tanke niti, najbolje prstima ili viljuškom.
Dodati meso povrću, i mešati da se lepo sjedini. Po potrebi dodavati supu u kojoj se kuvalo meso, kako ne bi bilo previšse suvo
Dodati pavlaku za kuvanje i krčkati još 10 minuta. 


Na kraju posuti peršunom i jelo je spremno za serviranje. 

Razne predloge za Vaskršnja jela možete pronaći na Instagram profilu Marije Damjanović koja je recept podelila sa nama. 

BONUS VIDEO: