Ajmokac karakteriše bogatstvo ukusa, a ukoliko se odlučite da postane deo Vaskršnje trpeze, nećete se pokajati. Vrlo lako i brzo se sprema.
Potrebni sastojci:
- Pileće meso (batak i karabatak 2kom, pileći file 1kom)
- 1 glavica crnog luka
- 4 sargarepe
- 1 celer
- 2 paskanata
- 5 čena belog luka
- 200ml pavlake za kuvanje
Pročitajte još
Postupak:
Meso staviti da se kuva dok se pripremaju ostali sastojci
Glavicu crnog luka iseckati na sitne kockice i staviti u tiganj da se dinsta. Šargarepu, celer i paskanat izrendati na sitno kako bi se što bolje stopilo sa mesom koje ćemo iscepkati na sitno kasnije
Povrće dodati luku, posuti sitno seckanim belim lukom i dinstati dok ne omekša.
Kuvano meso izvaditi i iscepkati na tanke niti, najbolje prstima ili viljuškom.
Dodati meso povrću, i mešati da se lepo sjedini. Po potrebi dodavati supu u kojoj se kuvalo meso, kako ne bi bilo previšse suvo
Dodati pavlaku za kuvanje i krčkati još 10 minuta.
Na kraju posuti peršunom i jelo je spremno za serviranje.
Razne predloge za Vaskršnja jela možete pronaći na Instagram profilu Marije Damjanović koja je recept podelila sa nama.