Ајмокац карактерише богатство укуса, а уколико се одлучите да постане део Васкршње трпезе, нећете се покајати. Врло лако и брзо се спрема.
Потребни састојци:
- Пилеће месо (батак и карабатак 2ком, пилећи филе 1ком)
- 1 главица црног лука
- 4 саргарепе
- 1 целер
- 2 пасканата
- 5 чена белог лука
- 200мл павлаке за кување
Прочитајте још
Поступак:
Месо ставити да се кува док се припремају остали састојци
Главицу црног лука исецкати на ситне коцкице и ставити у тигањ да се динста. Шаргарепу, целер и пасканат изрендати на ситно како би се што боље стопило са месом које ћемо исцепкати на ситно касније
Поврће додати луку, посути ситно сецканим белим луком и динстати док не омекша.
Кувано месо извадити и исцепкати на танке нити, најбоље прстима или виљушком.
Додати месо поврћу, и мешати да се лепо сједини. По потреби додавати супу у којој се кувало месо, како не би било превишсе суво
Додати павлаку за кување и крчкати још 10 минута.
На крају посути першуном и јело је спремно за сервирање.
Разне предлоге за Васкршња јела можете пронаћи на Инстаграм профилу Марије Дамјановић која је рецепт поделила са нама.