Ајмокац карактерише богатство укуса, а уколико се одлучите да постане део Васкршње трпезе, нећете се покајати. Врло лако и брзо се спрема. 

Потребни састојци: 

 

  • Пилеће месо (батак и карабатак 2ком, пилећи филе 1ком)
  • 1 главица црног лука 
  • 4 саргарепе 
  • 1 целер 
  • 2 пасканата 
  • 5 чена белог лука 
  • 200мл павлаке за кување 

 

 

 Поступак: 

Месо ставити да се кува док се припремају остали састојци 
Главицу црног лука исецкати на ситне коцкице и ставити у тигањ да се динста. Шаргарепу, целер и пасканат изрендати на ситно како би се што боље стопило са месом које ћемо исцепкати на ситно касније 
Поврће додати луку, посути ситно сецканим белим луком и динстати док не омекша.
Кувано месо извадити и исцепкати на танке нити, најбоље прстима или виљушком.
Додати месо поврћу, и мешати да се лепо сједини. По потреби додавати супу у којој се кувало месо, како не би било превишсе суво
Додати павлаку за кување и крчкати још 10 минута. 


На крају посути першуном и јело је спремно за сервирање. 

Разне предлоге за Васкршња јела можете пронаћи на Инстаграм профилу Марије Дамјановић која је рецепт поделила са нама. 

БОНУС ВИДЕО: