Regionalna zvezda je na ročište stigla zbog uhođenja Gordane Buljan Flander, bivše direktorke "Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba" , a osim toga i zbog upućenih uvreda direktorki sinovljeve škole, LJiljani Klinger.

Severina je direktorku nazvala "krivonogom babom."

- Dobro sam. Dobro sam. Nisam mogla doći u samo jednim štiklama, već u dva para. Nisam im mogla odoleti. Ova crnina na meni je kao za modernu sahranu - izjavila je pevačica za "24sata.hr"

Prema optužnici, tužilaštvo za Severinu traži uslovnu kaznu od 10 meseci s trogodišnjim rokom suđenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Posle završenog prvog ročišta, dala je izjavu za pomenuti medij i istakla da se ne oseća krivom za optužbe koje joj se nameću: 

- Jednostavno su mi dirali u dete. Ne znam što biste vi uradili da ste na mom mestu. Ovo je situacija gde umesto da vas država štiti i da vam štiti dete, oni su protiv mene podigli optužnicu za delo nametljivog ponašanja. Jer sam dvema ženama uključenim u postupak poslala sms poruke, koje me pritom nisu ni blokirale. Dotične gospođe su pisale glavnoj državnoj advokatici, lično su tražile da se pozabave sa mnom. I evo mene pred sudom umesto da su one predmet istrage jer su radile nedozvoljene radnje sa pozicija moći. Naime, i one su bile upletene u to da mi se uzme dete na 20 meseci. Prijave moje i prijave drugih žena koje su zavile u crno stoje u fioci kod državne advokarice i to je problem ove države. Apsolutno se ne osećam krivom i mislim da su nam mom mestu trebale biti te dve gospode od kojih sam jednu nazvala krivonogom babom, jer u Splitu stvarno imam raznih izraza, a po izjavama našeg predsednika Milanovića, koji naziva ljude raznim imenima…. A drugu, preblajhana plavuša što je takođe nešto što spada u kolokvijalni govor. Suda se ne bojim, kao Rade Končar, pucajte u prsa - rekla je Severina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Posle drugog ročišta izjavila je: 

- Ja nisam našla svoju "Radost" koja će mi rešiti sve probleme. 

BONUS VIDEO: