Vrlo lako i brzo se spremaju, a da bi bile neodoljive i da bi ukućani tražili još, prestanite da ponavljate neku od ovih grešaka:
MALO SOLITE ILI PRESKAČETE SO
Preporučuje se da na pola kilograma mesa stavite kašičicu soli.
NE KORISTITE DOVOLJNO ZAČINA
Ako ne dodajete začine, dobićete obično prženo meso slično pljeskavicama. Dodajte nanu, origano, majoran, peršun, bosiljak, i osetićete veliku razliku u ukusu.
Pročitajte još
STAVITE VIŠE JAJA NEGO ŠTO TREBA
Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa.
ĆUFTE SE MEŠAJU RUKAMA
Rukama zamesite ćufte, dok se sastojci ne sjedine.
ULJE JE NEOPHODNO U OBLIKOVANJU ĆUFTI
Suvim rukama teško ćete da oblikujete ćufte. Malo nauljite ruke pa formirajte loptice.
PROPRŽITE IH
Obavezno propržite ćufte pre kuvanja u sosu, dok ne dobiju braon koricu.
(Trpeza)