Врло лако и брзо се спремају, а да би биле неодољиве и да би укућани тражили још, престаните да понављате неку од ових грешака: 

МАЛО СОЛИТЕ ИЛИ ПРЕСКАЧЕТЕ СО

Препоручује се да на пола килограма меса ставите кашичицу соли. 

НЕ КОРИСТИТЕ ДОВОЉНО ЗАЧИНА

Ако не додајете зачине, добићете обично пржено месо слично пљескавицама. Додајте нану, оригано, мајоран, першун, босиљак, и осетићете велику разлику у укусу. 

СТАВИТЕ ВИШЕ ЈАЈА НЕГО ШТО ТРЕБА

Додајте једно или два јаја на пола килограма или килограм меса. 

ЋУФТЕ СЕ МЕШАЈУ РУКАМА

Рукама замесите ћуфте, док се састојци не сједине. 

Фото: Профимедиа

 

УЉЕ ЈЕ НЕОПХОДНО У ОБЛИКОВАЊУ ЋУФТИ

Сувим рукама тешко ћете да обликујете ћуфте. Мало науљите руке па формирајте лоптице. 

ПРОПРЖИТЕ ИХ

Обавезно пропржите ћуфте пре кувања у сосу, док не добију браон корицу. 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: