U ostalim krajevima ujutro i pre podne pretežno sunčano, a umereno naoblačenje koje će se posle podne i uveče sa zapada i jugozapada širiti ka Vojvodini tek će krajem dana i tokom noći ponegde usloviti kratkotrajnu kišu, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ). 

Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. 
Najniža temperatura od 8 do 13, najviša od 17 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije do 23 stepena na severu Vojvodine. 

U Beogradu pretežno sunčano i vetrovito. Kasnije posle podne i uveče umereno naoblačenje, a kratkotrajna kiša očekuje se u toku noći. 
Vetar umeren i jak, jugoistočni. 

Najniža temperatura oko 13 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena.
Prema prognozi za narednih sedam dana, vreme će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. 

U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju košava će biti najjača u četvrtak i petak, kada se na jugu Banata očekuju udari i oko 100 km/h. 

Vetar će za vikend oslabiti, a početkom naredne sedmice će se ponovo pojačati. Maksimalne temperature do petka od 20 stepeni do 24 stepena, u Negotinskoj Krajini oko 15, za vikend i u prvom delu naredne sedmice u porastu, od 25 do 30 stepeni, dok će se svežije zadržati samo na istoku zemlje. 

BONUS VIDEO: