Sin Rade Đuričin zove se Radan, a ljubav prema filmu nasledio je od majke.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Iz velike ljubavi sa pionirom srpske nuklearne fizike, Dragoslavom Popovićem koja je krunisana 50 - godišnjim brakom rodio se sin jedinac, Radan Đuričin.

Radan Đuričin svoju karijeru započeo je u Americi, gde je njegov rad bio veoma zapažen, međutim ipak je odlučio da se vrati u Srbiju.

Foto: reprint TV Novosti

 

Kao filmski snimatelj radio je na nekim od najvećih domaćih filmova poput: „Crni bombarder“, „Balkanska pravila“ i „Sjaj u očima“.

Foto: Jutjub printskrin/Tajkun

 

Čuvena glumica, jednom prilikom je rekla da je njen sin u Ameriku otišao na dve nedelje, a ostao 30 godina. NJegov talenat brzo je isplivao, te su se poslovne prilike masovno otvarale.

Sredinom devedesetih na neko vreme vratio se u Los Anđeles gde je upoznao suprugu Draganu sa kojom je dobio dvoje dece.

Ipak, život ga je nedavno ponovo doveo na naše prostore, a najnoviji povod je bilo snimanje serije „Tajkun“ koja je doživela veliki uspeh, a potom i druga sezona serije „Besa“.

Budući da potiče iz glumačke porodice, Radan nije mogao da ostane imun na ovu umetnost, a glumce je zavoleo svim srcem.

"Da ne volim glumce, bilo bi skandalozno. Odrastao sam u bifeu JDP. Oduvek se trudim da im ugodim. Možda se s tim ne bi složila Anica Dobra, koja mi je jednom prilikom rekla da sam se vežbao na njoj. Trudio sam se da je u "Crnom bombarderu" slikam što sam lepše znao i siguran sam da to nije rekla u lošem smislu, već iz ljubavi. Nema dobrog kadra bez glumca. Naravno, sve potiče od scenarija.", rekao je on jednom prilikom.

Blic