Vuk Bojovića, nekadašnji direktor Beo-zoo vrta i čovek koji je ostao upamćen kao veliki dobrotvor i humanitarac, napustio nas je pre deset godina.

Iza sebe je ostavio ispričane i one neispričane priče sa Dorćola, gde je i dan danas smešten kutak za životinje o kome je brinuo sve do smrti. Pored životnja kojima se divio do smrti, srce Vuka Bojovića osvojile su dve žene. Vuk se ženio dva puta.

Iz dva braka dobio je četvoro dece.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

NJegov sin iz prvog braka, Nikola Bojović ubijen je 2013. godine u centru Beograda, dok je drugi sin Luka Bojović proveo 18 godina u zatvoru  u Španiji, a iz istog braka sa Anđelkom ima i ćerku Mariju.

 

 

Iz drugog braka sa novinarkom Vesnom Radović, ima ćerku Mašu koja je izrasla u pravu lepoticu.

Maša Radović je diplomirani pozorišni reditelj, novinar jedne redakcije, autor i voditelj emisije "Maša i…". Sa pratiocima neretko podeli fotografije uslikane tokom nekog od njenih intervjua, sa poznatim i istaknutim ličnostima, glumcima i političarima.

Maša je najmlađe dete pokojnog Vuka Bojovića, iako odrasta bez očeve ljubavi Maša je uspela sa sebi raskrči put ka uspehu.

 

 

Osim uspešne karijere, sudeći po njenim objavama na društvenim mrežama, posvećena je sebi, voli da putuje i često voli da provodi vreme sa prijateljima, a jedno je sigurno - od oca je nasledila veliku ljubav prema životinjama.

 

 

Podsetimo, život Vuka Bojovića obeležila je najveća tragedija. NJegov mlađi sin Nikola ubijen je u atentatu 28. aprila 2013. godine, nešto više od godinu dana pre očeve smrti. 

U to vreme mlađi Nikola starao se o bolesnom ocu Vuku i krenuo je u prodavnicu, a na putu do tamo čekali su ga napadači. 

Na sahrani Vuk je zamolio velikog porodičnog prijatelja, DŽeja, da ispuni želju preminulog sina i otpeva pesmu "Nedelja". Pevač je uslišio želju i jedva skupi snage da pusti glas, dok su se prisutni već pri prvim stihovima rasplakali.