Duško je već uplatio porodično putovanje u Italiju u septembru. Da ne bi čekao poslednji čas da produži lična dokumenta, pokušao je da zakaže termin preko e-Uprave već sada, ali bez uspeha.

Duško je već uplatio porodično putovanje u Italiju u septembru. Da ne bi čekao poslednji čas da produži lična dokumenta, pokušao je da zakaže termin preko e-Uprave već sada, ali bez uspeha.

- Ušao sam preko interneta na e-Upravu i pokušao da zakažem termin u opštini Zemun za produženje pasoša i lične karte, međutim prilikom ukucavanja na e-Upravu tražili su mi i pasvord i moju mejl adresu i ja to sve ukucam i na kraju mi izlazi da je kod neispravan, pa sam mislio da sam pogrešio - objašnjava Duško Radić.

Kako kaže, pokušali su i supruga i sin, ali ni oni nisu uspeli.

Nismo dobili odgovor iz e-Uprave, ali kako smo nezvanično saznali, preko e-Uprave moguće je zakazati termine samo do 30 dana unapred. Sve pre toga je prerano, ali ne mora da znači i da neće biti prekasno ako se ovaj Beograđanin prijavi, na primer, 1. avgusta.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Velike gužve pred sezonu godišnjih odmora

Kao i svake godine pred sezonu godišnjih odmora, velike su gužve. Na ulazu u policijsku stanicu Novi Beograd - prometno.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je uputilo zaposlene iz drugih organizacionih jedinica kako bi, kao i prethodnih godina, i ove godine pojačali rad na prijemu biometrijskih dokumenata i ljudi su usmereni prema policijskim stanicama gde su otvorene sve raspoložive radne jedinice kako bi se prijem zahteva vršio na što više radnih mesta i samim tim smanjilo čekanje građana u redovima - ističe Bojana Dulović, načelnica Odeljenja za putne isprave PU za Grad Beograd.

"Niko neće biti vraćen"

Svi koji nemaju zakazan termin, zahtev za izdavanje ličnih dokumenata mogu da podnesu u jednoj od 17 policijskih stanica i 10 ispostava svakog radnog dana od 7 do 20 sati.

- Svako ko bude došao predaće zahtev, jer sve policijske stanice i policijske ispostave na teritoriji Grada Beograda primaju građane bez obzira na to gde imaju prijavljeno prebivalište, na kojoj opštini, znači biće primljeni i niko neće biti vraćen - dodaje Dulovićeva.

U ovom momentu prvi slobodan termin u policijskim stanicama Zemun, Rakovica i Voždovac je 19. jun, u svim ostalim, po nova lična dokumenta moguće je otići tek 26. juna. 

(RTS)

BONUS VIDEO: