Ovaj praktični savet mogao bi da pomogne vozačima da izbegnu novčane kazne i kaznene bodove za neopreznu ili opasnu vožnju, prenosi Miror.

O tome je snimila video jedna instruktorka vožnje: "Jeste li znali da možete da podesite upravljač i da se on može pomerati gore, dole, napred i nazad? Dakle, ovo se obično nalazi ispod upravljača. Palcem povucite polugu prema dolje i tada se upravljač može podesiti prema gore, dole, napred ili nazad, zavisno od toga gde vam je potreban.

- Kad ste zadovoljni položajem, svakako zaključajte ovo natrag u položaj. Dakle, kada podešavate upravljač, želite da budete sigurni da možete da vidite preko vrha upravljača - objasnila je.

Demonstrirajući koliko se brzo upravljač može namestiti, instruktorka je rekla: "Lagano ću ga pomeriti kako bi bilo malo udobnije. Zaključajte ga u položaj i onda se ruke mogu odmoriti sa strane."

Jedna osoba je komentarisala video: "Ovo se čini puno lakšim od pomeranja celog sedišta." I druga korisnica je dodala: "Moj jadni muž mora da namesti sedište i volan svaki put kad završim s vožnjom."

Međutim, nekoliko je vozača istaklo je da takva mogućnost nije dostupna u svim automobilima, posebno u starijim modelima.

"Mislim da svaki automobil nema tu opciju", komentarisala je jedna osoba. "Voleo bih da to može i moj auto, ali je iz 1995. i nema ništa otmeno kao današnji automobili", dodao je drugi vozač. "Ne znam ima li moj 23 godine star auto tu funkciju", napisao je treći.

BONUS VIDEO: