Pevačica je na svom Fejsbuk nalogu objavila video u kom Severina Vučković govori o žrtvama, pa se osvrnula na narod koji je stradao u Jasenovcu: 

- Severina, a zašto je tebi bitno da li se koristi reč "zločin" ili reč "genocid"? Zašto se ti baviš presuđivanjem šta je bilo i pojašnjavanjem?  Ako je samo do para i odštete, koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? - započela je Jelena pa dodala:

 

 

- Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primer milion života? Koliko za milion Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Jevreja? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cenovnik koliko Hrvatska treba da plati odštetu za jedini dečiji logor na svetu? Ako je dečiji logor je l' to tarifiraš kao "mali" zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? 

- Hoćemo onda da fino platimo jedni drugima pa da se volimo? Čist račun, duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad komšijskih odnosa? Šta nam teško, oprostićemo i to što si Srpkinja, a nazivaš nas "oni". Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv sopstvenog naroda i potresaju kosti svojih dedova koji su se ponosno nazivali, kako, zašto ne bi sve svima? Srbija je velika i jaka. Nije sve u parama draga Severina, nije ovde reč o plaćanju, ovde je reč o reči "genocid", jer genocid ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni.

 

- Za genocid se krivi čitav narod. Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne pominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu? Malo logike lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botoks. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. veku, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću da nosim ni ja ni moja deca ni moji unuci, jer u moje ime niko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni sa kojim ja nemam ama baš nikakve veze. PS (a i tvoj sin, koji je Srbin, nosiće taj žig, ako se ta istorijska nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko “pametna”) - napisala je Karleuša u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

BONUS VIDEO: