Saopštila je to portparolka MUP KS Mersiha Novalić koja je istakla da je policija dobila poziv od osoblja škole o navedenom događaju danas u 13.15, prenosi Srpskainfo.

– Uviđajem je rukovodila tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. U poslepodnevnim satima, maloletni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična dela Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa 28. KZ FBiH) i Lakša telesna povreda (član 173. KZ FBiH) i nad njim se vrši kriminalistička obrada – saopštila je Novalićeva.

Ona je dodala da je osoblje škole pozvalo policiju u 13.15 i obavestilo da je učenik devetog razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru naneo učenik, koji isto ide u deveti razred.

– Povređenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gde su mu konstatovane teške telesne povrede i gde je zadržan na daljnjem lečenju – navela je Novalićeva.

Dodaje da je povredu oštrim predmetom zadobio još jedan učenik devetog razreda i da su mu konstatovane lakše telesne povrede.

– S obzirom na činjenicu da je reč o maloletnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopštavati – navela je ona.

Prema nezvaničnim informacijama, napadnuti dečak je, nakon što je dovezen u KCUS, prebačen u operacionu salu.

Iako je pokušao da spase druga, povređen je još jedan učenik koji je pokušao da spreči napadača da ubode svog vršnjaka.

(Blic)

BONUS VIDEO: