- Imam nešto što drugi nemaju, ali neću da kažem!

Tim rečima našalio se Novak Đoković, odgovarajući na pitanje novinara da li ima informacije o tome hoće li se on i Nikola Jokić sresti ovoga leta na Olimpijadi u Parizu.

- Šalim se, naravno. Cela Srbija čeka da li će Jokić da igra. Kao navijač i ljubitelj košarke, želeo bih da igra.

Kao sportista, razumem ako odluči da ne igra, s obzirom na kontinuitet igara u NBA ligi i sve ono što mora kao lider da donosi svojoj ekipi. Sve to je jako naporno i mi sportisti to razumemo – istakao je Novak.

Podsetio je da je Jokić sada imao nešto malo više slobodnog vremena, a zatim dodao:

- Ne znam, to samo on zna i njegovi najbliži da li će irgati. S njim i bez njega, razlika je za našu reprezentaciju, naravno, velika. Svi se nadamo i navijamo, kako god bilo. Bogdan je tu, on je kapiten i lider, drago mi je što će biti na raspolaganju, kao i svi ostali momci. Pratiću ih, nadam se da ću i ja biti zdrav da budem na Olimpijadi da mogu da ih gledam – zaključio je Novak.

Zatim se okrenuo ka Olgi Danilović:

- Olga, da li ćeš i ti da igraš?

- Moram da osvojim Rolan Garos, da bih igrala na Olimpijadi – odgovorila je raspoložena Olga.

- Daću ti ja koji poen – ponudio joj je u šali Novak.

Podsetimo, organizatori Rolan Garosa doneli su neverovatno odluku pred sutrašnji takmičirski dan jer je kiša u prethodnim danima poremetila planove svima, a ceh će po svemu sudeći platiti upravo Olga Danilović. 

Danilovićeva je u drugom kolu Rolan Garosa napravila veliku senzaciju i izbacila favoritkinju Danijel Kolins, desetu teniserku planete. 

Međutim, krajnje je začuđujuća činjenica da će Olga Danilović, najbolja srpska teniserka, otvoriti sutrašnji program na terenu “Simon Matje”.

Duel startuje u 11.00 časova, a Olga će definitivno biti u podređenoj poziciji u odnosu na rivalku jer je njen meč, koji se i te kako odužio usled pauza zbog kiše, završen posle 18 časova.

Olgina naredna suparnica biće Hrvatica Dona Vekić, koja je sa 7:5, 6:4 porazila Martu Kostjuk iz Ukrajine.

Goran Čvorović - Od stalnog dopisnika Novosti PARIZ

BONUS VIDEO: