- Имам нешто што други немају, али нећу да кажем!

Тим речима нашалио се Новак Ђоковић, одговарајући на питање новинара да ли има информације о томе хоће ли се он и Никола Јокић срести овога лета на Олимпијади у Паризу.

- Шалим се, наравно. Цела Србија чека да ли ће Јокић да игра. Као навијач и љубитељ кошарке, желео бих да игра.

Као спортиста, разумем ако одлучи да не игра, с обзиром на континуитет игара у НБА лиги и све оно што мора као лидер да доноси својој екипи. Све то је јако напорно и ми спортисти то разумемо – истакао је Новак.

Подсетио је да је Јокић сада имао нешто мало више слободног времена, а затим додао:

- Не знам, то само он зна и његови најближи да ли ће иргати. С њим и без њега, разлика је за нашу репрезентацију, наравно, велика. Сви се надамо и навијамо, како год било. Богдан је ту, он је капитен и лидер, драго ми је што ће бити на располагању, као и сви остали момци. Пратићу их, надам се да ћу и ја бити здрав да будем на Олимпијади да могу да их гледам – закључио је Новак.

Затим се окренуо ка Олги Даниловић:

- Олга, да ли ћеш и ти да играш?

- Морам да освојим Ролан Гарос, да бих играла на Олимпијади – одговорила је расположена Олга.

- Даћу ти ја који поен – понудио јој је у шали Новак.

Подсетимо, организатори Ролан Гароса донели су невероватно одлуку пред сутрашњи такмичирски дан јер је киша у претходним данима пореметила планове свима, а цех ће по свему судећи платити управо Олга Даниловић. 

Даниловићева је у другом колу Ролан Гароса направила велику сензацију и избацила фавориткињу Данијел Колинс, десету тенисерку планете. 

Међутим, крајње је зачуђујућа чињеница да ће Олга Даниловић, најбоља српска тенисерка, отворити сутрашњи програм на терену “Симон Матје”.

Дуел стартује у 11.00 часова, а Олга ће дефинитивно бити у подређеној позицији у односу на ривалку јер је њен меч, који се и те како одужио услед пауза због кише, завршен после 18 часова.

Олгина наредна супарница биће Хрватица Дона Векић, која је са 7:5, 6:4 поразила Марту Костјук из Украјине.

Горан Чворовић - Од сталног дописника Новости ПАРИЗ

БОНУС ВИДЕО: