Potpredsednik Vlade Republike Srbije i bivši direktor BIA, Aleksandar Vulin čestitao je novom direktoru Bezbednosno-informativne agencije, Vladimiru Orliću.

- Kao saborac Aleksandra Vučića i kao prethodni direktor BIA, želim da čestitam Vladimiru Orliću na prilici da služi Srbiji i Srbima na jednom od najodgovornijih mesta u sistemu odbrane i bezbednosti Srbije. BIA je prethodnica i odstupnica Srba, a ona stiže i tamo gde država Srbija ne može. U BIA će ga sačekati posebni, sumnjičavi, vredni i čestiti ljudi koji će prvo ceniti njegov odnos prema Srbiji, a onda i načinu na koji drži reč i čuva i svoj i obraz Službe. U BIA se poštuje znanje, ali i lojalnost i hrabrost. Onaj ko napusti svoj narod ili vođu koji mu je ukazao poverenje, neće biti poštovan, ni pamćen po dobru među pripadnicima Službe - poručio je Vulin.

Foto: N. Skenderija

 

 

On je, takođe, istakao da će Orlić u BIA zateći besprekorno stanje i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Foto: Z. Jovanović

 

 

- Direktora Orlića u BIA čekaju očeličeni profesionalci, ali oni nisu plaćenici koji mogu sve i za svakoga. Pripadnici Službe kao i direktor Orlić služe samo Srbiji i samo za Srbiju i Srbe mogu sve. Znam da će Vladimir Orlić biti odličan direktor i znam da neće dopustiti strancima da ga laskanjem ili pretnjama promene ili pokolebaju. Čestitam mu, želim uspeh i da ne zaboravi da vodi instituciju veću i trajniju i od njega i od svih koji su je vodili. Sve se menja, Služba ostaje - zaključio je Vulin.

BONUS VIDEO: