Потпредседник Владе Републике Србије и бивши директор БИА, Александар Вулин честитао је новом директору Безбедносно-информативне агенције, Владимиру Орлићу.

- Као саборац Александра Вучића и као претходни директор БИА, желим да честитам Владимиру Орлићу на прилици да служи Србији и Србима на једном од најодговорнијих места у систему одбране и безбедности Србије. БИА је претходница и одступница Срба, а она стиже и тамо где држава Србија не може. У БИА ће га сачекати посебни, сумњичави, вредни и честити људи који ће прво ценити његов однос према Србији, а онда и начину на који држи реч и чува и свој и образ Службе. У БИА се поштује знање, али и лојалност и храброст. Онај ко напусти свој народ или вођу који му је указао поверење, неће бити поштован, ни памћен по добру међу припадницима Службе - поручио је Вулин.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Он је, такође, истакао да ће Орлић у БИА затећи беспрекорно стање и пожелео му успех у даљем раду.

Фото: З. Јовановић

 

 

- Директора Орлића у БИА чекају очеличени професионалци, али они нису плаћеници који могу све и за свакога. Припадници Службе као и директор Орлић служе само Србији и само за Србију и Србе могу све. Знам да ће Владимир Орлић бити одличан директор и знам да неће допустити странцима да га ласкањем или претњама промене или поколебају. Честитам му, желим успех и да не заборави да води институцију већу и трајнију и од њега и од свих који су је водили. Све се мења, Служба остаје - закључио је Вулин.

БОНУС ВИДЕО: