Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Engleske 1:0 u prvom meču na Evropskom prvenstvu.

Golman Predrag Rajković razgovarao je sa medijima dan posle poraza i našalio se komentarom na izjavu Dušana Tadića posle meča sa Engleskom.

Rajković je spustio loptu dan kasnije, istakavši da je sve to rečeno dok je glava još bila vruća posle poraza (1:0).

Foto: Profimedia

 

- Ja mogu samo da kažem da sam spremniji od Dušana Tadića fizički (smeh). Šalim se, super je atmosfera. Vruća glava možda, ali generalno dobra atmosfera. Ne bih se ja bavio pričom o tome, spremamo se za Sloveniju i to je to. Zapišite to da sam spremniji od Tadića, neće da se naljuti – rekao je Rajković i osvrnuo se na svoje intervencije.

Foto: Profimedia

 

- Nisam imao puno intervencija, te dve odbrane. Trentov šut je bio nezgodan, dobro sam reagovao. A što se tiče Kejnovog šuta, dobar šut i dobra intervencija. To je refleks. Golmanov posao je da proba da sačuva mrežu, što sam uspeo dva puta u tri pokušaja. Kod gola ništa nisam mogao.

Dosta veliku podršku je imala naša reprezentacija.

- Naravno, hteo bih da se zahvalim svima koji su došli na stadion, bilo je dosta navijača koji su nas podržavali svih 90 minuta. Čuo sam da će biti dosta više protiv Slovenije i Danske, oni će nam pomoći da uz njihovu podršku i navijanje da damo koji atom snage više, ali da, hvala im u svakom slučaju.

Prokomentarisao je i situaciju nad Mitrovićem, gde sudija Orsato nije dosudio penal.

- Iskreno, nisam video, ali, dosta njih sa kojima sam pričao kažu da je penal, sad… Sudije su tu da odluče, ne možemo da sviramo penal i da ga damo, vratiće se to kad tad, ako je bio penal.

Objektiv