Фудбалска репрезентација Србије изгубила је од Енглеске 1:0 у првом мечу на Европском првенству.

Голман Предраг Рајковић разговарао је са медијима дан после пораза и нашалио се коментаром на изјаву Душана Тадића после меча са Енглеском.

Рајковић је спустио лопту дан касније, истакавши да је све то речено док је глава још била врућа после пораза (1:0).

Фото: Профимедиа

 

- Ја могу само да кажем да сам спремнији од Душана Тадића физички (смех). Шалим се, супер је атмосфера. Врућа глава можда, али генерално добра атмосфера. Не бих се ја бавио причом о томе, спремамо се за Словенију и то је то. Запишите то да сам спремнији од Тадића, неће да се наљути – рекао је Рајковић и осврнуо се на своје интервенције.

Фото: Профимедиа

 

- Нисам имао пуно интервенција, те две одбране. Трентов шут је био незгодан, добро сам реаговао. А што се тиче Кејновог шута, добар шут и добра интервенција. То је рефлекс. Голманов посао је да проба да сачува мрежу, што сам успео два пута у три покушаја. Код гола ништа нисам могао.

Доста велику подршку је имала наша репрезентација.

- Наравно, хтео бих да се захвалим свима који су дошли на стадион, било је доста навијача који су нас подржавали свих 90 минута. Чуо сам да ће бити доста више против Словеније и Данске, они ће нам помоћи да уз њихову подршку и навијање да дамо који атом снаге више, али да, хвала им у сваком случају.

Прокоментарисао је и ситуацију над Митровићем, где судија Орсато није досудио пенал.

- Искрено, нисам видео, али, доста њих са којима сам причао кажу да је пенал, сад… Судије су ту да одлуче, не можемо да свирамо пенал и да га дамо, вратиће се то кад тад, ако је био пенал.

Објектив