Putopisno delo Viktora Lazića "Kenija: Damari divljine", koje kroz neverovatne opise vodi u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje, predstavljeno je nedavno.

Pored autora, o knjizi je između ostalih govorio i pisac LJubivoje Ršumović, kao i pesnikinja Mirjana Bulatović.

U ovom delu su detaljno opisani susreti sa lavovima, zmijama, antilopama, nosorozima, gepardima, nilskim konjima, pokojim nojem i hijenom, kao i gungula opasnih ulica Najrobija i Mombase.

Lazić će u saobraćajnom špicu Najrobija ugledati zalutalog lava, a u nacionalnom parku imati prilike da poljubi - žirafu! Značajan deo knjige posvećen je izuzetnim ljudima koji su živote posvetili očuvanju prirode.

LJubivoje Ršumović divi se hrabrosti putopisca, sa kojim se druži duže od decenije, i svedoči kako se plašio za prijatelja kad je čuo da je otišao u Keniju "da pravi selfije sa zmijama i lavovima".

Foto: ATA images

 

 

- Lazićevi naslovi pričama su kao stihovi iz neke balade: "Crni šiljci đavolje litice i šuma zaborava". A usput nam čita grafite sa zidova: "Putuj dovoljno daleko, da stigneš sam sebe" ili "Ono što štedimo - štedi nas". Ostaje mi još samo da preporučim ovu knjigu čitaocima rečima pametnijeg od mene Anatola Fransa: "Čitajte da biste živeli!" - poručio je Ršumović.

(Kurir)

BONUS VIDEO: