Gleb Fels, mladi Rus, koji je u Srbiju pristigao iz Engleske, jedan je od najvećih promotera naše zemlje na društvenim mrežama.

U vreme korone doselio se u selo podno Beljanice, gde su već bili njegovi roditelji.

Gleb tečno govori četiri jezika, a zahvaljujući pratiocima na društvenim mrežama naučio je i srpski. Trudi se da prihvati naše običaje, savladao je užičko kolo, plivao je za časni krst...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gleb (@glebfeels)

 

Odluku da se preseli u prirodu i krene da gaji domaće životinje smatra najboljom u svom životu.

U Glebovom dvorištu mogu se videti ovce, guske, patke, mačke i konji, a brine i o bašti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gleb (@glebfeels)

 

– Budim se oko pola 6 i odmah idem da hranim životinje. Onda doručkujem, a zatim krećem sa poslom. Uvek ima nešto da se radi – bilo oko kuće, bilo da se snima za TikTok. Oko podneva je ručak, a namirnice su iz naše bašte. 

– Posle podne se odmaramo, pijemo čaj, čitamo knjige, a na spavanje idemo do 22 časa – ispričao je Gleb Fels, gostujući na TV Prva.

Onima koji bi poželeli da žive poput njega, poručio je da očekuju dosta rada i prljave ruke, ali on se nikada ne bi vratio starom načinu života.

Ovih dana Gleb je odlučio da napravi sok od zove, koje na njegovom imanju ima napretek.

– Godinama gledam kako mi raste zova u dvorištu, a ljudi mi stalno govore da moram naučiti da pravim sirup od zove. To je, inače, moje omiljeno piće tokom leta. Pijem ga sa gaziranom vodom i ledom – kaže Gleb, koji je u video snimku pokazao kako se snašao u pravljenju sirupa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gleb (@glebfeels)

 

– Potrebni su cvetovi zove, bez grančica, i dva limuna. Na litar sirupa ide kilogram šećera i litar vode. Meša se dok se sve ne rastopi. Zatim se ubaci zova, limun i malo vruće vode koja pomaže da se sve brzo stopi. Na kraju se doda limunska trava i ostavi da odstoji 24 sata. Izgleda i miriše jako lepo – poručio je Gleb Fels koji je, na kraju snimka, degustirao svoj specijalitet.