Глеб Фелс, млади Рус, који је у Србију пристигао из Енглеске, један је од највећих промотера наше земље на друштвеним мрежама.

У време короне доселио се у село подно Бељанице, где су већ били његови родитељи.

Глеб течно говори четири језика, а захваљујући пратиоцима на друштвеним мрежама научио је и српски. Труди се да прихвати наше обичаје, савладао је ужичко коло, пливао је за часни крст...

 

 

Одлуку да се пресели у природу и крене да гаји домаће животиње сматра најбољом у свом животу.

У Глебовом дворишту могу се видети овце, гуске, патке, мачке и коњи, а брине и о башти. 

 

 

– Будим се око пола 6 и одмах идем да храним животиње. Онда доручкујем, а затим крећем са послом. Увек има нешто да се ради – било око куће, било да се снима за ТикТок. Око поднева је ручак, а намирнице су из наше баште. 

– После подне се одмарамо, пијемо чај, читамо књиге, а на спавање идемо до 22 часа – испричао је Глеб Фелс, гостујући на ТВ Прва.

Онима који би пожелели да живе попут њега, поручио је да очекују доста рада и прљаве руке, али он се никада не би вратио старом начину живота.

Ових дана Глеб је одлучио да направи сок од зове, које на његовом имању има напретек.

– Годинама гледам како ми расте зова у дворишту, а људи ми стално говоре да морам научити да правим сируп од зове. То је, иначе, моје омиљено пиће током лета. Пијем га са газираном водом и ледом – каже Глеб, који је у видео снимку показао како се снашао у прављењу сирупа.

 

 

– Потребни су цветови зове, без гранчица, и два лимуна. На литар сирупа иде килограм шећера и литар воде. Меша се док се све не растопи. Затим се убаци зова, лимун и мало вруће воде која помаже да се све брзо стопи. На крају се дода лимунска трава и остави да одстоји 24 сата. Изгледа и мирише јако лепо – поручио је Глеб Фелс који је, на крају снимка, дегустирао свој специјалитет.