Proslavljeni košarkaš Marko Jarić tokom igranja u NBA ligi zaradio je 40 miliona dolara, a svoj bankovni račun uvećao četiri puta kroz privatne poslove.

Foto: Profimedia

 

Američka kompanija "WestPac Wealth Partners" je objavila da se njenom timu pridružio proslavljeni srpski košarkaš, Marko Jarić. Kako se navodi, on će obavljati funkciju potpredsednika za poslovni razvoj i šefa Divizije za zabavu i sport.

Naime, reč je o kompaniji sa centralom u San Dijegu koja se bavi pružanjem finansijskih usluga odnosno savetovanjem klijenata kako da upravljaju svojim novcem, posebno kada je reč o penzionerskim danima. U fokusu su im preduzetnici, profesionalci u zdravstvu, kao i profesionalni sportisti zbog čega je i angažovanje Jarića logičan potez.

Kako se navodi u opisu, pomagaće „poslovnim liderima, profesionalnim sportistima i uspešnim profesionalcima iz industrije zabave da upravljaju, povećaju i zaštite svoje bogatstvo, kako bi mogli da imaju još veći uticaj na svoje zajednice i svet“.

Informacija o dovođenju Jarića, kompanija je objavila na mreži Linkdin.

- Uzbuđeni smo da poželimo dobrodošlicu Marku Jariću u naš tim kao šef Divizije za zabavu i sport. Sa dinamičnom biografijom preduzetnika i veterana NBA lige u kojoj je proveo devet sezona, plus četiri godine u Evroligi, donosi bogato iskustvo i energiju u našu organizaciju. Spremite se za uzbudljive poduhvate pred nama - navedeno je u objavi kompanije.

I Jarić je već na svom profilu na Linkdinu dodao informaciju da obavlja novu funkciju.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da kompaniju vode ljudi poreklom iz BiH i Srbije.

(Forbes)