Прослављени кошаркаш Марко Јарић током играња у НБА лиги зарадио је 40 милиона долара, а свој банковни рачун увећао четири пута кроз приватне послове.

Фото: Профимедиа

 

Америчка компанија "WестПац Wеалтх Партнерс" је објавила да се њеном тиму придружио прослављени српски кошаркаш, Марко Јарић. Како се наводи, он ће обављати функцију потпредседника за пословни развој и шефа Дивизије за забаву и спорт.

Наиме, реч је о компанији са централом у Сан Дијегу која се бави пружањем финансијских услуга односно саветовањем клијената како да управљају својим новцем, посебно када је реч о пензионерским данима. У фокусу су им предузетници, професионалци у здравству, као и професионални спортисти због чега је и ангажовање Јарића логичан потез.

Како се наводи у опису, помагаће „пословним лидерима, професионалним спортистима и успешним професионалцима из индустрије забаве да управљају, повећају и заштите своје богатство, како би могли да имају још већи утицај на своје заједнице и свет“.

Информација о довођењу Јарића, компанија је објавила на мрежи Линкдин.

- Узбуђени смо да пожелимо добродошлицу Марку Јарићу у наш тим као шеф Дивизије за забаву и спорт. Са динамичном биографијом предузетника и ветерана НБА лиге у којој је провео девет сезона, плус четири године у Евролиги, доноси богато искуство и енергију у нашу организацију. Спремите се за узбудљиве подухвате пред нама - наведено је у објави компаније.

И Јарић је већ на свом профилу на Линкдину додао информацију да обавља нову функцију.

Оно што је посебно занимљиво јесте да компанију воде људи пореклом из БиХ и Србије.

(Форбес)