Na društvenoj mreži Instagram devojka Bake Praseta Anja Blagojević, poznatija kao AnjaBla je oštro osudila reakcije pojedinih kolega koje se odnose na samoubistvo jutjuberke Kristine Đukić Kike.

Mnogi su optužili Baku Praseta zbog navodnog sajber-zlostavljanja mlade jutjuberke i požurili sa donošenjem ocena da je on odgovoran.

Anja Blagojević se oglasila putem storija na Instagramu koji prenosimo u celosti:

''Sada kada su prijatelji preminule devojke negirali informacije da se ubila zbog internet nasilja imam samo jedno pitanje za sve influensere, pevače, poznate ličnosti uopšteno... JEL VAS SRAMOTA što ste širili lažne informacije? Zaboravili ste odmah koliko mediji prenose lažne informacije i iskoristili ste priliku da skrenete pažnju na sebe jer ste vi inače žrtve internet nasilja. Videli ste priliku kako da skrenete pažnju ljudima na taj problem, ali ovo nije ispravan način. Sada možete valjda da shvatite zašto ljudi pričaju o vama loše i šire lažne informacije, sami ste se uverili koliko je lako pasti pod uticaj medija...

BIO JAVNA LIČNOST ILI NE PRE NEGO ŠTO KAŽEŠ NEŠTO ZAPITAJ SE KOLIKO ZNAŠ O TOME.

Toliko od mene.'', navela je AnjaBla.

Srpska influenserka i jutjuberka Kristina Đukić Kika je izvršila samoubistvo u noći između 8. i 9. decembra, a postoje brojne spekulacije da je bila žrtva internet nasilja.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.