На друштвеној мрежи Инстаграм девојка Баке Прасета Ања Благојевић, познатија као АњаБла је оштро осудила реакције појединих колега које се односе на самоубиство јутјуберке Кристине Ђукић Кике.

Многи су оптужили Баку Прасета због наводног сајбер-злостављања младе јутјуберке и пожурили са доношењем оцена да је он одговоран.

Ања Благојевић се огласила путем сторија на Инстаграму који преносимо у целости:

''Сада када су пријатељи преминуле девојке негирали информације да се убила због интернет насиља имам само једно питање за све инфлуенсере, певаче, познате личности уопштено... ЈЕЛ ВАС СРАМОТА што сте ширили лажне информације? Заборавили сте одмах колико медији преносе лажне информације и искористили сте прилику да скренете пажњу на себе јер сте ви иначе жртве интернет насиља. Видели сте прилику како да скренете пажњу људима на тај проблем, али ово није исправан начин. Сада можете ваљда да схватите зашто људи причају о вама лоше и шире лажне информације, сами сте се уверили колико је лако пасти под утицај медија...

БИО ЈАВНА ЛИЧНОСТ ИЛИ НЕ ПРЕ НЕГО ШТО КАЖЕШ НЕШТО ЗАПИТАЈ СЕ КОЛИКО ЗНАШ О ТОМЕ.

Толико од мене.'', навела је АњаБла.

Српска инфлуенсерка и јутјуберка Кристина Ђукић Кика је извршила самоубиство у ноћи између 8. и 9. децембра, а постоје бројне спекулације да је била жртва интернет насиља.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org, као и преко чета на сајту www.centarsrce.org.