Saslušanje osumnjičenog bilo je zakazano za danas, ali je odloženo za kraj avgusta na molbu branioca osumnjičenog.

Takođe, u toku istrage biće ispitan u svojstvu svedoka predstavnik porodice oštećenog i biće preduzete druge dokazne radnje neophodne za donošenje odluke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Z. K. 26. decembra 2023. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svestan da svojim postupanjem može učiniti delo, pa je na to pristao, kao lekar pri pružanju lekarske pomoći očigledno nesavesno postupao.

On je, kako se sumnja, izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je, po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije, oštećeni N. B. trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova.

U toku noći i narednog dana zdravstveno stanje N. B. se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu je okrivljeni bio obavešten od strane N. B. i članova njegove porodice, ali nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog, a radi utvrđivanja razloga za nastanak prisutnih tegoba koje značajno odudaraju od očekivanog nalaza za postoperativni tok i preduzimanja hitnih medicinskih mera radi zbrinjavanja oštećenog.

Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2023. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo, navodi Tužilaštvo.

BONUS VIDEO: