Nesreća se dogodila u sredu posle podne u okrugu Palm Bič, a avion u kojem su bile dve osobe sleteo je u jezero koje se nalazi u blizini piste aerodroma.

Do pada aviona došlo je nešto posle 14 časova po lokalnom vremenu, a dvojica muškaraca izvučena su iz vode oko 15.30 časova.

Spasioci koji su prvi stigli na lice mesta otkrili su da se avion raspao na najmanje dva dela.

Tela muškaraca pronađena su u olupini aviona. Spasioci su Srbina i njegovog saputnika izvukli na obalu i pokušali reanimaciju. Ekipe Hitne pomoći su ih potom prevezle u najbližu bolnicu, gde su proglašeni mrtvim.

Ova strašna tragedija ostavila je u neverici sve ljude naše nacionalnosti, a oni koji su ga poznavali ispričali su za "Novosti" da je bio sjajan čovek vedrog duha, pun entuzijazma i spreman da pomogne svim Srbima koji su se nalazili u Americi.

Foto: Privatna arhiva

 

Gojko je bio voljeni suprug, otac, prijatelj i cenjeni profesionalac u oblasti muzičkog obrazovanja.

Završio je prestižni muzički Univerzitet DŽulijard u NJujorku, a radio je na muzičkom koledžu u Berkliju, najvećem nezavisnom koledžu savremene muzike na svetu.

Svoj život je posvetio obrazovanju i učenju ljudi, a kao konsultant za obrazovanje, imao je ključnu ulogu u internacionalnoj regrutaciji studenata na "Berkli" širom sveta iz zemalja kao što su Japan, Južna Koreja, Nemačka, Francuska, Finska, Španija, Italija, Grčka, Kipar, Argentina, Brazil, Meksiko, Izrael i mnogih drugih.

Pored muzike, njegova velika ljubav bilo je letenje. Gojko je sanjao da postane pilot i nalazio je ogromnu radost na nebu. Ali, sudbina mu nije dozvolila da ostvari svoj najveći san.

Poslednji njegov let pred polaganje za licencu pilota završio se tragično.

Osim profesionalnih dostignuća, Gojko je bio čovek poštenja, dobrote i topline. Bio je poznat po svom entuzijazmu, sposobnosti da inspiriše ljude oko sebe i neumornoj posvećenosti pomaganju drugima da ostvare svoje snove.