Prošlo je tačno šest godina otkako je preminuo hrvatski muzičar, cenjen na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Dragojević je u Hrvatskoj dobio čak i svoj brod, a njegovu ostavštinu već šestu godinu za redom slavi manifestacija "Trag u beskraju", koja je i ove godine koncertom obeležila sećanje na njega. O Dragojeviću je progovorila i Lepa Brena, koja je sa njim uvek negovala dobar odnos.

- Postoji veoma mali broj ljudi koje sam ja na neki način volela, cenila i poštovala, a koji su otišli. Jednostavno, nekad ne postoje reči s kojima možete da opišete emociju i poštovanje koje osećate prema tim ljudima. Jedan od njih je sigurno i Oliver Dragojević. Nadam se da je na nekom lepom, boljem i mirnijem mestu i da zna da je puno toga ostavio za sobom - rekla je Brena koja je 'morskog vuka' zadnji put videla u Skandinaviji.

- Mislim da sam ga poslednji put srela negde u Skandinaviji, gde je bio na benzinskoj pumpi i točio gorivo. Došla je jedna devojka da mu obriše stakla, a ja sam uzela četku za brisanje stakla i našalila se da ću mu ih obrisati. Tu smo se prepoznali, srdačno pozdravili, a on je otišao svojim putem i ja sam nastavila sa svojim bendom dalje - rekla je pevačica za televiziju Prva.

Na trenutak druženja dve muzičke zvezde podsetila je i Instagram stranica koja je podelila zajedničku fotografiju Brene i Olivera iz vremena jednog od njihovih druženja, a veruje se da je nastala 80-ih godina.

BONUS VIDEO: