Trofejni srpski plivač Velimir Stjepanović (30) završio je takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što se nije kvalifikovao u finale na 100 metara slobodnim stilom.

Na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. godine je nosio zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja i osvojio je dve medalje, srebrnu na 100 metara slobodnim stilom i bronzanu na 100 metara delfin. Iste godine ga je Olimpijski komitet Srbije proglasio za najuspešnijeg mladog sportistu, a naredne je na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu osvojio dve zlatne medalje. Godine 2012. se plasirao u finale na Evropskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin, gde je zauzeo peto mesto, kao i na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je bio šesti u finalu.

Velja je nastavio da niže uspehe i na polju karijere, ali i na ljubavnom planu. Srpski plivač 2017. godine stao je na lidi kamen kada su se on i njegova verenica DŽesika jedno drugom zakleli na večnu ljubav na ceremoniji venčanja koja je podsećala na ono koje su imali Kanije Vest i Kim Kardašijan. Delovalo je kao da uživaju u ljubavnoj sreći koja je trajala šest godina.

Javno pokajanje posle venčanja

DŽesika se posle ljubavnog brodoloma oglasila na društvenim mrežama. Naime, posle samo devet meseci supružnici su se razveli. A razloge je DŽesika navela na društvenim mrežama

- Ovo je bila jedna od najgorih godina u mom životu. Ocu mi je postavljena dijagnoza retkog neurodegenerativnog oboljenja, došla sam pred oltar samo da bih shvatila da nije trebalo to da uradim, i izašla sam iz veze duge šest godina. Ali sedim u iznajmljenom stanu u NJujorku i ipak sam OK. Nekad se zbog toga osećam krivom. Prvi put mogu da ispričam svoju priču a da se ne 'raspadnem' kompletno. Glas mi se trese, ali reči teku. Možda konačno počinje moje izlečenje. Zašto je to uvek tako čudan osećaj, napisala je ona.

Nakon razvoda Velja nije mogao da trenira

- Jeste bilo teško, ali evo kako ja na to gledam, prošlo je, nisam mogao da stojim i čekam da se nešto desi. Jednostavno nije moglo da funkcioniše i kraj priče. Jeste bilo teško u tom trenutku, ali uz pomoć roditelja, ljudi oko mene, drugara i drugarice nekako sam to rešio, rekao je Velimir Stjepanović za "Ženu" i otkrio kako je razvod uticao na njegovo bavljenje sportom:

- Bilo mi je teško u početku da uopšte plivam i uđem u vodu, a onda je vremenom plivanje počelo da mi pruža mir - isplivam i izbacim na terenu sve negativno, tako je to izgledao. Nekako sam pronašao volju, a plivanje jeste ono što ja volim i tako sam i ušao u ovu priču. Sport je generalno jako dobar način da se izbaci nervoza, stres, trema i da se živi zdrav život, rekao je tada plivač.

(Kurir)

BONUS VIDEO: