Трофејни српски пливач Велимир Стјепановић (30) завршио је такмичење на Олимпијским играма у Паризу након што се није квалификовао у финале на 100 метара слободним стилом.

На Олимпијским играма младих у Сингапуру 2010. године је носио заставу Србије на церемонији отварања и освојио је две медаље, сребрну на 100 метара слободним стилом и бронзану на 100 метара делфин. Исте године га је Олимпијски комитет Србије прогласио за најуспешнијег младог спортисту, а наредне је на Европском јуниорском првенству у Београду освојио две златне медаље. Године 2012. се пласирао у финале на Европском првенству у дисциплини 200 метара делфин, где је заузео пето место, као и на Олимпијским играма у Лондону, где је био шести у финалу.

Веља је наставио да ниже успехе и на пољу каријере, али и на љубавном плану. Српски пливач 2017. године стао је на лиди камен када су се он и његова вереница Џесика једно другом заклели на вечну љубав на церемонији венчања која је подсећала на оно које су имали Каније Вест и Ким Кардашијан. Деловало је као да уживају у љубавној срећи која је трајала шест година.

Јавно покајање после венчања

Џесика се после љубавног бродолома огласила на друштвеним мрежама. Наиме, после само девет месеци супружници су се развели. А разлоге је Џесика навела на друштвеним мрежама

- Ово је била једна од најгорих година у мом животу. Оцу ми је постављена дијагноза ретког неуродегенеративног обољења, дошла сам пред олтар само да бих схватила да није требало то да урадим, и изашла сам из везе дуге шест година. Али седим у изнајмљеном стану у Њујорку и ипак сам ОК. Некад се због тога осећам кривом. Први пут могу да испричам своју причу а да се не 'распаднем' комплетно. Глас ми се тресе, али речи теку. Можда коначно почиње моје излечење. Зашто је то увек тако чудан осећај, написала је она.

Након развода Веља није могао да тренира

- Јесте било тешко, али ево како ја на то гледам, прошло је, нисам могао да стојим и чекам да се нешто деси. Једноставно није могло да функционише и крај приче. Јесте било тешко у том тренутку, али уз помоћ родитеља, људи око мене, другара и другарице некако сам то решио, рекао је Велимир Стјепановић за "Жену" и открио како је развод утицао на његово бављење спортом:

- Било ми је тешко у почетку да уопште пливам и уђем у воду, а онда је временом пливање почело да ми пружа мир - испливам и избацим на терену све негативно, тако је то изгледао. Некако сам пронашао вољу, а пливање јесте оно што ја волим и тако сам и ушао у ову причу. Спорт је генерално јако добар начин да се избаци нервоза, стрес, трема и да се живи здрав живот, рекао је тада пливач.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: