Oženio se Kristinom iz Bosne, koja se usred zime uputila na Goliju, da upozna Daneta. Par je dobio i sina, sagradili su kuću, a planiraju i drugo dete.

Iako se o Danetu najviše priča kada sneg i debeli minus okuju Goliju, nedavno je ekipa Jujtjub kanala "Povratak na selo" šetajući obroncima ove prelepe srpske planine, naišla na gorštaka i zatekla ga na njegovom "radnom mestu".

"Ja tebe nađoh na tvom radnom mestu, čuvaš stoku", rekao je novinar Danetu.

"Gde ćeš mene da nađeš drugo, nego sa stokom, nećeš me sigurno zateći u opštini sa stolom. Teško je mene naći jer nemamo puta, da nisi po ovom kamenju išao, ne bi me ni našao, i da nisi čuo zvonad stoke", kaže gorštak.

Dane kaže da se na Goliji hrani zdravo: "Jogurt mogu da pijem, ali paštetu i višrle, ne mogu da vidim, a i nije mi nužda. Ove godine sam posejao pet tovara semena krompira, ako dobro rodi, može ceo Novi Pazar da se snadbeva", kaže on.

Na pitanje da li može da se živi od uzgoja stoke, Dane odgovara:

"Ja mogu, a za druge ne znam. Ja sam uštedeo dosta, jer nisam morao da prodajem stoku, da bi gradio, već sam sve dobio, kad sam se oženio. Sad sam miran 50-60 godina", priča Dane, koji dodaje da iako nekad ne viđa ljude po nekoliko meseci, održava kontakt telefonom, pa na neki način ide u korak sa modernizacijom.

(Mondo)

BONUS VIDEO: