"Moj otac i njegov stric su se poznavali još iz školskih dana, pa smo se nas dvoje igrali u pesku. Sad je stvarno zabavno gledati ga kako mu dobro ide.

Uvek je bio zabavan, uvek je pravio neke šale. Znate kakvi su dečaci. Stalno je trčao unaokolo."

 

Foto: N. Paraušić

 

 

Ana je imala prilike i da igra dubl sa Novakom, pa se dešavalo i da putuju zajedno. "On je moj omiljeni dubl partner, igrali smo turnire za mlađe od deset godina, kao i za mlađe od 12 godina", seća se Ana.

I Novak je imao samo lepe reči za Anu, a kad je objavila da se povlači iz tenisa, to ga je duboko dirnulo. "Gledao sam njeu objavu i emocije su mi se uzburkale, prosto, znam Anu od svoje četvrte godine", kazao je Novak.

Dugo se znamo, mi smo prijatelji, kolege. Znate, mnogo zajedničkih trenutaka smo doživeli na turnirima, u juniorskim krugovima u Srbiji, ali i na međunarodnom planu. Odrasli smo zajedno, naše porodice se poznaju.

Foto: V. Danilov

 

 

Zaista me je dirnulo kad sam video da napušta tenis. Mogu da zamislim koliko joj je bilo teško da donese takvu odluku i prosto prestane da igra tenis", kazao je Novak.

Jedan od najpoznatijih zajedničkih nastupa Novaka i Ane bio je na "Hopman kupu" u Australiji, gde su zabavljali publiku gafovima između poena.

Snimak pod nazivom "Funny moments" ima na stotine hiljada pregleda, a nostalgičari ga i danas rado komentarišu.

Međutim, čini se da su se Novak i Ana udaljili, a to se vezuje za vreme Đokovićeve svadbe.

Foto: Profimedia

 

 

NJegova koleginica nije se tada pojavila na Svetom Stefanu gde su se venčali Novak i Jelena, mada niko nije siguran da li je uopšte dobila pozivnicu.

Ista priča ponovila se i kada se Ana udavala za Bastijana Švajnštajgera - Novaka nije bilo u Veneciji.

"S godinama on je imao svoj put, a ja svoj", kazala je Ana. "Ono što je Novak postigao zaista je neverovatno. Vreme je na njegovoj strani i sigurna sam da bi mogao da završi karijeru sa najviše osvojenih grend slem titula.

Foto: Profimedia

 

 

On je ikona u Srbiji, sjajna osoba. Veoma je harizmatičan, zadivljujuće je kako uspeva da ostane miran i pribran tokom meča.

U teškim i odlučujućim momentima u stanju je da odigra najbolje, to je zaista nešto posebno", kaže Ana o Novaku.

BONUS VIDEO: