"Мој отац и његов стриц су се познавали још из школских дана, па смо се нас двоје играли у песку. Сад је стварно забавно гледати га како му добро иде.

Увек је био забаван, увек је правио неке шале. Знате какви су дечаци. Стално је трчао унаоколо."

 

Фото: Н. Параушић

 

 

Ана је имала прилике и да игра дубл са Новаком, па се дешавало и да путују заједно. "Он је мој омиљени дубл партнер, играли смо турнире за млађе од десет година, као и за млађе од 12 година", сећа се Ана.

И Новак је имао само лепе речи за Ану, а кад је објавила да се повлачи из тениса, то га је дубоко дирнуло. "Гледао сам њеу објаву и емоције су ми се узбуркале, просто, знам Ану од своје четврте године", казао је Новак.

Дуго се знамо, ми смо пријатељи, колеге. Знате, много заједничких тренутака смо доживели на турнирима, у јуниорским круговима у Србији, али и на међународном плану. Одрасли смо заједно, наше породице се познају.

Фото: В. Данилов

 

 

Заиста ме је дирнуло кад сам видео да напушта тенис. Могу да замислим колико јој је било тешко да донесе такву одлуку и просто престане да игра тенис", казао је Новак.

Један од најпознатијих заједничких наступа Новака и Ане био је на "Хопман купу" у Аустралији, где су забављали публику гафовима између поена.

Снимак под називом "Фуннy моментс" има на стотине хиљада прегледа, а носталгичари га и данас радо коментаришу.

Међутим, чини се да су се Новак и Ана удаљили, а то се везује за време Ђоковићеве свадбе.

Фото: Профимедиа

 

 

Његова колегиница није се тада појавила на Светом Стефану где су се венчали Новак и Јелена, мада нико није сигуран да ли је уопште добила позивницу.

Иста прича поновила се и када се Ана удавала за Бастијана Швајнштајгера - Новака није било у Венецији.

"С годинама он је имао свој пут, а ја свој", казала је Ана. "Оно што је Новак постигао заиста је невероватно. Време је на његовој страни и сигурна сам да би могао да заврши каријеру са највише освојених гренд слем титула.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је икона у Србији, сјајна особа. Веома је харизматичан, задивљујуће је како успева да остане миран и прибран током меча.

У тешким и одлучујућим моментима у стању је да одигра најбоље, то је заиста нешто посебно", каже Ана о Новаку.

БОНУС ВИДЕО: