Postoji mnogo mera koje treba preduzeti da bi se smanjio rizik u slučaju zemljotresa. Na primer, zgrade mogu biti izgrađene tako da se minimizira mogućnost njihovog urušavanja. Takođe možete da se sklonite ispod stola kako biste smanjili rizik od udara krhotina.

Naravno, sa nečim poput zemljotresa možete učiniti samo toliko, a ako je zemljotres dovoljno snažan onda će retko šta pomoći. Ipak, izgleda da je jedna osoba našla "kreativni" način da pokuša da zaštiti ljude u slučaju da njihov dom bude na udaru potresa.

Foto: Shutterstock

 

Međutim, po reakcijama na društvenim mrežama očigledno je da ovakvo rešenje zapravo stvara više problema nego što ih rešava.

Krevet za spas u slučaju zemljotresa možda izgleda kao svaki normalni ležaj, ali u slučaju seizmičke aktivnosti krevet će se otvoriti i odmah povući svog stanara u zaštitnu kutiju. Gledajući to na delu, krevet hvata nesrećne ljude bilo da su budni ili spavaju.

Kada uđe, osoba je zaštićena od bilo kakvih krhotina i spasiocima je lakše da je pronađu. Krevet takođe sadrži dovoljno zaliha vode i kiseonika da osobu održi u životu dovoljno dugo dok je spasioci ne pronađu. Unutra je čak i TV kako bi se osoba osećala opuštenije.

Barem bi tako trebalo da funkcioniše u teoriji - u stvarnosti mnogi ljudi to vide manje kao spasavajući, a više kao sopstveni automatski kovčeg.

Na društvenoj mreži Redit nizali su se komentari o ovom uznemirujućem izumu. Jedan korisnik ove platforme napisao je: "Kako ćeš izaći kada si zatrpan pod tonama i tonama ruševina. Ovo je samo fensi kovčeg."

Drugi je ironično komentarisao: „Ovo je tačno ono gde želim da budem u zemljotresu - zaglavljen u metalnoj kutiji ispod tona krhotina", prenosi UNILAD.

BONUS VIDEO: