To je pomorac koji je u stanju šoka satima bio na klupici na suncu nedaleko od trajekta. Hitna pomoć došla je po njega tek posle 19 časova (nesreća se dogodila pet sati ranije), iako su je iz Lošinja više puta zvali, piše Jutarnji list. Svedok je ispričao da je hitna stigla tek nakon intervencije gradonačelnice.

I zapovednik broda je takođe, prema rečima portparolke kompanije Jadrolinija, bio u velikom šoku. Ona je dodala da će članovima posade biti osigurana psihološka pomoć. Istragu će sad preuzeti Agencija za vazdušne i pomorske nesreće.

Podsećamo, teška nesreća se dogodila oko 15 sati u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju kad je pala ulazna rampa trajekta "Lastovo" i prikliještila mornare Jadrolinije. Poginuli su vođa stroja i dvojica kormilara, a četvrti koje je povređen, prevezen je helikopterom u riječki KBC i stabilno je.

- On je stvarno imao sreću da mu je povređeno rame, donji deo leđa... Stabilan je i pri svesti, nema ozlede glave - rekla je dr Slađana Srdoč, iz Hitne medicinske službe KBC-a Rijeka.

 

 

Predsednik Uprave Jadrolinije David Sopta potvrdio je da su svi stradali pomorci hrvatski državljani

- Dvojica pomoraca su iz predela Splita, a jedan iz Zadra. Istraga je u toku, a mi smo ovde stigli kako bismo dali podršku ostaloj posadi i zapovedniku i pratimo tok događaja - rekao je Sopta po dolasku na mesto nesreće u Malom Lošinju.

On je istakao da da Jadrolinija tuguje zbog trojice poginulih pomoraca.

- Svi smo duboko potreseni ovim tragičnim činom - dodao je.

 

 

Istraga nesreće na Lošinju nastavio se i jutros, a trajekt se do završetka istrage ne sme pomerati.

Za putnike je obezbeđen rezervni brod, koji će saobraćati na skraćenoj liniji. Očekuje se da soabraćaj bude normalizovan sutra u toku dana.

Jutarnji list

BONUS VIDEO: