Pre oko godinu dana otpočela je priča o bračnom posredovanju između naših momaka i muškaraca i devojaka i žena iz Rusije. Time se bavi jedna Ruskinja u Šapcu, a posao se toliko dobro razvio da će od nove godine kancelarija biti preseljena u Beograd zbog velikog interesovanja.

Natalija Faktulina iz agencije za bračno posredovanje pričala na "Kurir televiziji" je o ovom neobičnom biznisu:

- Kada ovde dođe žena ili devojka, ona ovde nema nikoga, ona ima samo muškarca. Jako je važno da on nju podržavaju, ovde je njoj stres, ipak je u drugoj sredini, cela rodbina joj je daleko. Mora da je mazi i pazi.

 

 

Parovi stidljivo govore o tome da su bili deo bračnog posredovanja, te žele da ostanu anonimni, ali dele svoja pozitivna iskustva.

- Generalno volim rusku kulturu, zato sam kontaktirao agenciju. Moji kriterijumi za upoznavanje su bili da je kulturna, obrazovana, pristojna, a tako se na kraju i desilo. Upoznali su me sa devojkom sa kojom sam i dalje u kontaktu, sve napreduje kako treba, uskoro dolazi u Beograd. Razlika između naših devojaka i Ruskinja je što su one dosta tradicionalnije i privrženije porodici - rekao je jedan mladić koji je preko Natalije upoznao devojku.

Retko kada dođe do razvoda brakova, ali i kada dođe, gotovo uvek je za to razlog mešanje porodice.

BONUS VIDEO: