U pucnjavi koja se danas u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

NJih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, domar, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa.

Prema poslednjim informacijama, ubica je teško ranjen, nakon što je primljen u hitnu pomoć Doma zdravlja u Sanskom Mostu, transportovan je u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci i lekari se bore za njegov život.

Foto: Fejsbuk printskrin/Atv Banja Luka

 

 

- Jutros nešto pre deset sati policija je dobila dojavu od građana koji žive u blizini objekta Gimnazije o pucnjavi i na lice mesta upućena je policijska patrola. U objektu zgrade pronađena su tri beživotna tela, radi se o ditrektoru škole N. H., sekretarici N. K. i profesorici G. M., a zatečeno je i četvrto lice koje je počinilac trostrukog ubistva. On je naneo sam sebi teške ozlede pucajući u prsa i prevezen je u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci. Na lice mesta su upućeni policijski timovi kako bi se izvršile uviđajne radnje zbog utvrđivanja okolnosti ovoga nemilog događaja - kazao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Prema njegovim rečima, u ovome trenutku policija ne može da potvrdi da li je u trenutku zločina u školi bilo učenika, budući da su u toku popravni ispiti, ali se zna da su u momentu pucnjave bili drugi profesori Gimnazije i Mešovite srednje škole, budući da ove obrazovne ustanove dele isti objekat. Istakao je kako je u toku istraga o motivima ovoga događaja.

Svedočenje očevica - gledao kako ubica "overava" direktora

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je noseći automatsku pušku u ruci ušao u objekat Gimnazije i nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio tačno određene osobe u koje je potom pucao i lišio ih života. U trenutku kada je ušao u kabinet direktora, u blizini se zadesio pomoćni radnik koji nije želeo da mu tamošnji mediji spominju ime.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Bio je zaista stravičan prizor, jer je u direktora pucao i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega - kaže očevidac ovoga događaja u izjavi za "Nezavisne novine".

O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica sa ubijenima od ranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka.

Navodno im je i ranije upućivao verbalne pretnje.

Inače, za Vukalića kažu kako je bio miran i povučen, sudelovao je u proteklom ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba.

Foto: Društvene mreže

 

 

U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mestu. Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori. Načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović je istakao kako je ovo događaj kakav se ne pamti u novijoj istoriji ovoga grada.

- Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti riječi utehe porodicama ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikada neće dogoditi - istakao je Hasanbegović.

(Nezavisne novine)

BONUS VIDEO: