У пуцњави која се данас у јутарњим сатима догодила у објекту Гимназије у Санском Мосту, убијени су директор ове образовне установе, Нијаз Халиловић, секретарица Нисвета Кљунић и професорица енглеског језика, Гордана Миџан.

Њих троје је из аутоматске пушке убио Мехемед Вукалић, домар, а затим је покушао починити самоубиство тако што је себи пуцао у прса.

Према последњим информацијама, убица је тешко рањен, након што је примљен у хитну помоћ Дома здравља у Санском Мосту, транспортован је у Универзитетско клинички центар у Бањалуци и лекари се боре за његов живот.

Фото: Фејсбук принтскрин/Atv Banja Luka

 

 

- Јутрос нешто пре десет сати полиција је добила дојаву од грађана који живе у близини објекта Гимназије о пуцњави и на лице места упућена је полицијска патрола. У објекту зграде пронађена су три беживотна тела, ради се о дитректору школе Н. Х., секретарици Н. К. и професорици Г. М., а затечено је и четврто лице које је починилац троструког убиства. Он је нанео сам себи тешке озледе пуцајући у прса и превезен је у Универзитетско клинички центар у Бањалуци. На лице места су упућени полицијски тимови како би се извршиле увиђајне радње због утврђивања околности овога немилог догађаја - казао је Аднан Бегановић, портпарол МУП-а УСК.

Према његовим речима, у овоме тренутку полиција не може да потврди да ли је у тренутку злочина у школи било ученика, будући да су у току поправни испити, али се зна да су у моменту пуцњаве били други професори Гимназије и Мешовите средње школе, будући да ове образовне установе деле исти објекат. Истакао је како је у току истрага о мотивима овога догађаја.

Сведочење очевица - гледао како убица "оверава" директора

Према незваничним информацијама, убица је носећи аутоматску пушку у руци ушао у објекат Гимназије и није насумично пуцао по школи, већ је по кабинетима тражио тачно одређене особе у које је потом пуцао и лишио их живота. У тренутку када је ушао у кабинет директора, у близини се задесио помоћни радник који није желео да му тамошњи медији спомињу име.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Био је заиста стравичан призор, јер је у директора пуцао и ранио га. Притрчао сам да му помогнем, али ме је у том тренутку одгурнуо и испалио још неколико метака у њега - каже очевидац овога догађаја у изјави за "Независне новине".

О мотивима злочина се још не зна ништа поуздано, али се нагађа како је убица са убијенима од раније имао одређене размирице које се тичу одређених дисциплинских санкција којима је био изложен због неизвршавања радних задатака.

Наводно им је и раније упућивао вербалне претње.

Иначе, за Вукалића кажу како је био миран и повучен, суделовао је у протеклом рату, а они који су га боље познавали тврде да је био психички лабилна особа.

Фото: Друштвене мреже

 

 

У неколико наврата жалио се локалним новинарима како је наводно изложен мобингу на радном месту. Овај догађај је дубоко потресао јавност Санског Моста, јер су сви убијени били угледни грађани и омиљени професори. Начелник Општине Сански Мост, Фарис Хасанбеговић је истакао како је ово догађај какав се не памти у новијој историји овога града.

- Ово је шокантан догађај и тешко је у овоме тренутку наћи и упутити ријечи утехе породицама убијених. Изгубили смо животе наших драгих суграђана који су много значили нашој локалној заједници и искрено се надамо да се овако нешто више никада неће догодити - истакао је Хасанбеговић.

(Независне новине)

БОНУС ВИДЕО: