Italijanska baka preživela je pet dana izgubljena u Alpima pijući kišnicu i sprijateljivši se s lisicom nakon što je pala u provaliju, kako je otkriveno.

Đuzepina Bardeli nestala je dok je brala pečurke u planinama blizu svoje kuće u selu Montereki, na granici sa Švajcarskom, 21. avgusta, prenosi britanski "Daily mail"

Dezorijentisana i ošamućena, Đuzepina je pala 6 metara u provaliju prekrivenu papratom, pri čemu je polomila dva rebra i probila plućno krilo nakon što se odvojila od svog sina Serđa dok su brali pečurke.

Serđo je pozvao hitne službe koje su poslale spasilačke timove, dronove, kao i helikoptere, i uspele su da lociraju staricu u šumi blizu švajcarske granice četiri dana kasnije.

NJen drugi sin, Roberto, rekao je za novine "Corriere della Sera" kako je njegova majka uspela da preživi: "Pila je kišnicu koju je pronalazila u baricama. Noću je spavala ispod drveća, koristeći vegetaciju da se pokrije.

Foto: Tanjug/AP

 

- Lisica joj je prilazila nekoliko puta, njuškajući iz radoznalosti. Na neki način su postale prijateljice.

Rekao je da je Đuzepina pričala s lisicom i rekla: "Nemoj mi ništa. Ja sam dobra, ja sam spokojna."

- I svake večeri je izgovarala molitvu. Znala je da svaki dan može biti njen poslednji - dodao je Roberto o preživljavanju njegove majke u šumi.

Takođe je rekao da je briznuo u plač kada je njegova majka pronađena živa, dodajući: "Radost je bila ogromna."

Foto: Jutjub printskrin/La Prealpina

 

Rekao je da je njegova majka, koja je hospitalizovana nakon što je spasena posle pada od 6 metara, sada "prilično dobro".

- Nagnuće je bilo tri puta dublje. Mogla je ozbiljno da se povredi - rekao je Roberto. "To je čudo i to je to. Isplakali smo dušu."

Vatrogasac Silvio Riceli, koji je koordinisao spasilački tim, rekao je lokalnim medijima: "Bila je sakrivena u dubokom kanalu, punom visoke vegetacije. Ona nije mogla da vidi nas, niti mi nju.

- Preokret se dogodio u nedelju ujutru, dok su spasioci razmišljali o prekidu potrage. Nakon što smo je pronašli, moji ljudi su izvestili da je gospođa Bardeli bila umorna, ali potpuno svesna. To je bila sjajna vest i iznenađujuće je da je osoba njenih godina mogla to da izdrži.

BONUS VIDEO:

(Stil)