Италијанска бака преживела је пет дана изгубљена у Алпима пијући кишницу и спријатељивши се с лисицом након што је пала у провалију, како је откривено.

Ђузепина Бардели нестала је док је брала печурке у планинама близу своје куће у селу Монтереки, на граници са Швајцарском, 21. августа, преноси британски "Daily mail"

Дезоријентисана и ошамућена, Ђузепина је пала 6 метара у провалију прекривену папратом, при чему је поломила два ребра и пробила плућно крило након што се одвојила од свог сина Серђа док су брали печурке.

Серђо је позвао хитне службе које су послале спасилачке тимове, дронове, као и хеликоптере, и успеле су да лоцирају старицу у шуми близу швајцарске границе четири дана касније.

Њен други син, Роберто, рекао је за новине "Corriere della Sera" како је његова мајка успела да преживи: "Пила је кишницу коју је проналазила у барицама. Ноћу је спавала испод дрвећа, користећи вегетацију да се покрије.

Фото: Танјуг/АП

 

- Лисица јој је прилазила неколико пута, њушкајући из радозналости. На неки начин су постале пријатељице.

Рекао је да је Ђузепина причала с лисицом и рекла: "Немој ми ништа. Ја сам добра, ја сам спокојна."

- И сваке вечери је изговарала молитву. Знала је да сваки дан може бити њен последњи - додао је Роберто о преживљавању његове мајке у шуми.

Такође је рекао да је бризнуо у плач када је његова мајка пронађена жива, додајући: "Радост је била огромна."

Фото: Јутјуб принтскрин/La Prealpina

 

Рекао је да је његова мајка, која је хоспитализована након што је спасена после пада од 6 метара, сада "прилично добро".

- Нагнуће је било три пута дубље. Могла је озбиљно да се повреди - рекао је Роберто. "То је чудо и то је то. Исплакали смо душу."

Ватрогасац Силвио Рицели, који је координисао спасилачки тим, рекао је локалним медијима: "Била је сакривена у дубоком каналу, пуном високе вегетације. Она није могла да види нас, нити ми њу.

- Преокрет се догодио у недељу ујутру, док су спасиоци размишљали о прекиду потраге. Након што смо је пронашли, моји људи су известили да је госпођа Бардели била уморна, али потпуно свесна. То је била сјајна вест и изненађујуће је да је особа њених година могла то да издржи.

БОНУС ВИДЕО:

(Стил)