У оквиру посете Србији, Макрон ће посетити и Нови Сад, где ће обићи Галерију Матице српске у Новом Саду.

Француски председник у нашу земљу је стигао без своје супруге, 24 године старије Брижит (71), која му је била професорка. 

Њих двоје већ годинама су у складном браку, али разлика у годинама одувек је била предмет коментара и гласина о Брижит.

Емануел Макрон је своју супругу упознао када је имао 15 година, а љубавну везу су започели три године касније по њиховом сведочењу. Међутим, ствари се компликују јер му је она била професорка - старија 24 године. Осим тога што ју је познавао као ''професорку'', знао је и као мајку његове другарице из одељења - Лоренс.

У средњој школи Ла Провиданс 1993. године се упознају Брижит Троњу и Емануел Макрон. Она је у том тренутку била у браку, а будући председник Француске је био само ученик. Да ствар постане још чуднија, она је била у браку и током везе са Макроном.

Године 2006. долази до развода, а годину дана касније и до новог брака, првог за младог Емануела, а другог за Брижит.

Будућа прва дама је из првог брака имала троје деце, осим Лоренс (1977) која је кардиолог, ту је и инжењер Себастијан (1975) и адвокатица Тифани (1984).

 

 

Гледај ћерку бирај мајку

Прича почиње са Лоренс која је са будућим француским председником ишла у одељење. Као кардиолог је специјализована за високоризичне кардиоваскуларне болести.

Првобитно је мислила да је Макрон мало превише заљубљен у њу, међутим касније се испоставило да је заинтересован за њену мајку, пише немачки Велт.

Фото: Профимедиа

 

Посинак старији од њега

Емануел Макрон је рођен 1977. године, док је Себастијен Озије, син из брака Брижит и Андре-Луја Озијеа, рођен је 1975. године.

Тако је будући председник Француске постао очух Себастијену који је од њега старији.

Фото: Профимедиа

 

Чоколадна краљица

Бриџит Троњу је из Амијена и најмлађа је дете наследника Фабрике чоколаде Троњу, основане 1872. године. Сада се фабрика зове Жан Троњу и пет генерација је у породици прве даме Француске.

Најпознатији су по макаронама, џемовима, паштетама, медом, али пре свега и чоколадама. Тренутно бизнис води њен нећак Жан-Александер Троњу.

БОНУС ВИДЕО: