U okviru posete Srbiji, Makron će posetiti i Novi Sad, gde će obići Galeriju Matice srpske u Novom Sadu.

Francuski predsednik u našu zemlju je stigao bez svoje supruge, 24 godine starije Brižit (71), koja mu je bila profesorka. 

NJih dvoje već godinama su u skladnom braku, ali razlika u godinama oduvek je bila predmet komentara i glasina o Brižit.

Emanuel Makron je svoju suprugu upoznao kada je imao 15 godina, a ljubavnu vezu su započeli tri godine kasnije po njihovom svedočenju. Međutim, stvari se komplikuju jer mu je ona bila profesorka - starija 24 godine. Osim toga što ju je poznavao kao ''profesorku'', znao je i kao majku njegove drugarice iz odeljenja - Lorens.

U srednjoj školi La Providans 1993. godine se upoznaju Brižit Tronju i Emanuel Makron. Ona je u tom trenutku bila u braku, a budući predsednik Francuske je bio samo učenik. Da stvar postane još čudnija, ona je bila u braku i tokom veze sa Makronom.

Godine 2006. dolazi do razvoda, a godinu dana kasnije i do novog braka, prvog za mladog Emanuela, a drugog za Brižit.

Buduća prva dama je iz prvog braka imala troje dece, osim Lorens (1977) koja je kardiolog, tu je i inženjer Sebastijan (1975) i advokatica Tifani (1984).

 

 

Gledaj ćerku biraj majku

Priča počinje sa Lorens koja je sa budućim francuskim predsednikom išla u odeljenje. Kao kardiolog je specijalizovana za visokorizične kardiovaskularne bolesti.

Prvobitno je mislila da je Makron malo previše zaljubljen u nju, međutim kasnije se ispostavilo da je zainteresovan za njenu majku, piše nemački Velt.

Foto: Profimedia

 

Posinak stariji od njega

Emanuel Makron je rođen 1977. godine, dok je Sebastijen Ozije, sin iz braka Brižit i Andre-Luja Ozijea, rođen je 1975. godine.

Tako je budući predsednik Francuske postao očuh Sebastijenu koji je od njega stariji.

Foto: Profimedia

 

Čokoladna kraljica

Bridžit Tronju je iz Amijena i najmlađa je dete naslednika Fabrike čokolade Tronju, osnovane 1872. godine. Sada se fabrika zove Žan Tronju i pet generacija je u porodici prve dame Francuske.

Najpoznatiji su po makaronama, džemovima, paštetama, medom, ali pre svega i čokoladama. Trenutno biznis vodi njen nećak Žan-Aleksander Tronju.

BONUS VIDEO: