Nemački ovčar koji je specijalno obučen za otkrivanje narkotika služio je u šerifovoj kancelariji Virdžinija Biča skoro deset godina.

Kendi se pridružila šerifovoj kancelariji 2014. i bila je prvi pas za otkrivanje narkotika u policiji. Ubrzo je postala omiljeni član tima, poznata po svojoj posvećenosti poslu i ljubavi prema igri.

Poslednjih meseci Kendi je šepala i počela da gubi apetit. NJen rukovodilac, glavni zamenik Entoni Natalcija, prvobitno je promene u ponašanju pripisao njenim godinama.

Foto: Fejsbuk printskrin/Virginia Beach Sheriff's Office

 

Ali kada je Kendi počela da povraća, Natalcija je znao da nešto nije u redu sa njom. Testovi su otkrili da Kendi ima terminalni rak.

Donesena je odluka da se Kendi penzioniše iz aktivne službe zbog bolesti, a šerifova kancelarija Virdžinija Biča održala je specijalnu ceremoniju u njenu čast i kao zahvalnost za deceniju njene verne službe.

@coastalcurr3nts Grab the tissues 🤧 Candy, a K-9 working with the Virginia Beach Sheriff’s Office, gets final salute from deputies #dog #workingdogs #virginia #virginianews #news #sadstory #foryoupage #fyp #virginiabeach #k9 ♬ original sound - WTKR News 3

 

Policijski službenici su se poređali u hodniku i salutirali dok je Kendi poslednji put prolazila kroz policijsku stanicu.

Foto: Fejsbuk printskrin/Virginia Beach Sheriff's Office

 

Prema saopštenju policije, Kendi je izvršila preko 2.900 operativnih pretraga i zaplenio oko 130 kilograma nedozvoljenih narkotika čija je ulična vrednost procenjena na skoro milion dolara. Odeljenje je saopštilo da je ona bila dragocena prednost za tim i da će im jako nedostajati.

BONUS VIDEO: