Neposredno nakon uloge u jednoj od tada najpopularnijih serija, odlučila je da se povuče iz javnog života i zbog ljubavi napusti Beograd.

Nakon što je upoznala Marka Ižakovića, profesionalnog ronioca iz Splita, Ana se preselila u Hrvatsku, gde je provela sedam godina u braku s njim. S ljubavlju prema izabraniku i željom da nastavi život pored njega, glumica je bez mnogo premišljanja napustila rodni grad i preselila se na obalu Jadranskog mora.

Foto: Antonio Ahel/ATA images

 

 

- Ja sam Splitu dala svojih sedam godina i mnogo više kada sam bila dete, ali ovih sedam važnih godina sam Splitu dala i mogu da kažem da se nisam snašla onako kako sam očekivala, iako je to bio moj drugi grad, posle Beograda, u životu. Split je jedan prelep i divan grad za otići, za videti. Živeti u Splitu, živeti u bilo kom primorskom mestu znači navići se na jedan život kakav mi ovde ne poznajemo, na jednu potpunu učmalost manje sredine, zime, vetrova, južine, ludila u glavi i tako dalje. Split deluje na papiru veliki, ali on ima nekakav mentalitet jednog malog mesta. Meni je to bilo apsolutno nepodnošljivo do te mere da mi se čini nekada da ja više ni pored mora ne mogu da se opustim, vučem nekako postraumatski sindrom, lepše mi je na planini. Svi kažu divan je život na moru, ali kao što mi ne obraćamo pažnju svakodnevno na Kalemegdan i na Adu, jer je to za nas normalno, tako i pored tog mora kada živite, prolaziš pored njega svakodnevno, obavljaš svoje poslove i tako dalje. Tako da, iskreno, ja mislim da sam ja Splitu zaista mnogo dala, dala sam im dva dva dečaka, koja sada svakog leta i svake zime idu tamo i ulepšavaju taj Split, tako da od mene dosta - kazala je ona nedavno za "Blic".

Poznata srpska glumica otkrila je da je i dalje prepoznaju na ulici po svojoj ulozi u kultnoj seriji Mješoviti brak. Iako je prošlo mnogo godina od emitovanja, njena uloga ostala je urezana u sećanje gledalaca.

Foto: Antonio Ahel/ATA images

 

 

- LJudi me i danas zaustavljaju na ulici i najviše me pamte po serijama u kojima sam igrala. Na prvom mestu, to je "Mješoviti brak'" - istakla je Ana, dodajući da joj to pruža osećaj zahvalnosti prema publici koja je pratila njen rad. Franićeva se osvrnula i na to kako njeni sinovi doživljavaju njenu popularnost u Srbiji.

- Stariji sin je svestan moje popularnosti, dok je mlađi još mali da bi to razumeo. Nemam potrebu da menjam kanale kada se pojavim na ekranu, jer oni ionako ne prate te sadržaje - rekla je glumica kroz osmeh.

Nedavno smo Anu mogli gledati u seriji "Tri muškarca i tetka", a glumila je i u popularnoj seriji "Ulica lipa", čime je dodatno obogatila svoj interesantan glumački opus.

(Blic)

BONUS VIDEO: