Posle presude, veliki broj filmskih radnika odlučio je da prekine saradnju s njim i obustave emitovanje projekata u kojima glumi.

Reditelj i producent filma "Balkanika", Luka Mamuza, jedan je od onih koji neće nastaviti dalju saradnju sa Kasumovićem. Postavlja se pitanje šta će se dogoditi sa scenama u filmu u kojima igra optuženi glumac. 

Film "Balkanika" nastao je kao projekat prema istoimenoj seriji, a ovaj put je pored stare glumačke ekipe, okupila i brojne druge glumce iz regije kao što su Mirvad Kurić, Aleksandar Seksan, Damir Kustura, ali i Moamera Kasumovića, za kojeg se nedavno otkrilo da je 2021. osuđen za bludne radnje nad maloletnikom.

Snimanje filma je završeno i trenutno je u fazi produkcije, Luka Mamuza je otkrio šta je konačna odluka vezana za scene u kojima je Kasumović: 

Foto: ATA images/Z. Milutinović

 

- Mi smo ceo film snimili u aprilu, a sada smo samo dodatno snimali neke završne kadrove. Tako da je naša saradnja završila. Ono u čemu mi imamo neke sreće je to da smo s Moamerom imali malo materijala. Dakle, on nije igrao nekog lika kroz celi film, tako da smo trenutno u procesu razvoja snimanja dodatnog materijala da vidimo šta ćemo napraviti s tim i da izbacimo te scene - rekao je Luka Mamuza.

Mamuza je rekao da je šokiran ovim saznanjem, ali budući da ulažu svoja sredstva u film, nisu u mogućnosti u potpunosti prekinuti rad projekta. Film će trajati više od dva sata i došli su do konkretnih rešenja da se te scene izbace.

- Ne znam šta još da kažem. Šokiran sam. Možda bi drugačije postupili, ali jednostavno smo toliko svojih sredstava, vremena, želje, snage i ljubavi uložili u film. Tako da trenutno radimo na tome da izbacimo scene s Moamerom. Na dobrom smo putu i smislili smo nešto da i dalje ostane dobro, nećemo 'zakinuti' film. Mislim neće biti jedne poznate osobe, ali nije do nas - naveo je Mamuza.

(Klix.ba) 

BONUS VIDEO: