После пресуде, велики број филмских радника одлучио је да прекине сарадњу с њим и обуставе емитовање пројеката у којима глуми.

Редитељ и продуцент филма "Балканика", Лука Мамуза, један је од оних који неће наставити даљу сарадњу са Касумовићем. Поставља се питање шта ће се догодити са сценама у филму у којима игра оптужени глумац. 

Филм "Балканика" настао је као пројекат према истоименој серији, а овај пут је поред старе глумачке екипе, окупила и бројне друге глумце из регије као што су Мирвад Курић, Александар Сексан, Дамир Кустура, али и Моамера Касумовића, за којег се недавно открило да је 2021. осуђен за блудне радње над малолетником.

Снимање филма је завршено и тренутно је у фази продукције, Лука Мамуза је открио шта је коначна одлука везана за сцене у којима је Касумовић: 

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

- Ми смо цео филм снимили у априлу, а сада смо само додатно снимали неке завршне кадрове. Тако да је наша сарадња завршила. Оно у чему ми имамо неке среће је то да смо с Моамером имали мало материјала. Дакле, он није играо неког лика кроз цели филм, тако да смо тренутно у процесу развоја снимања додатног материјала да видимо шта ћемо направити с тим и да избацимо те сцене - рекао је Лука Мамуза.

Мамуза је рекао да је шокиран овим сазнањем, али будући да улажу своја средства у филм, нису у могућности у потпуности прекинути рад пројекта. Филм ће трајати више од два сата и дошли су до конкретних решења да се те сцене избаце.

- Не знам шта још да кажем. Шокиран сам. Можда би другачије поступили, али једноставно смо толико својих средстава, времена, жеље, снаге и љубави уложили у филм. Тако да тренутно радимо на томе да избацимо сцене с Моамером. На добром смо путу и смислили смо нешто да и даље остане добро, нећемо 'закинути' филм. Мислим неће бити једне познате особе, али није до нас - навео је Мамуза.

(Клиx.ба) 

БОНУС ВИДЕО: