Paprika pripada tom spektru zimnice. Uvek je savršena uz meso i dodatak uz priloge:
Za pripremu savršene paprike za zimnicu potrebno je:
- 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
- 1 l sirćeta
- 500 g šećera
- 250 g soli
- 1 kesica konzervansa od 5 g
- 3 glavice belog luka
- seckani peršunov list po ukusu
Priprema:
Za početak u jednu dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. postepeno dodajte malo po malo paprike i ostavite da se na kratko obari. Potom je izvadite dase prohladi i procedite je. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Potrebno je da tako odstoji 24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Prijatno!
(Trpeza)