Paprika pripada tom spektru zimnice. Uvek je savršena uz meso i dodatak uz priloge: 

Za  pripremu savršene paprike za zimnicu potrebno je: 

  • 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
  • 1 l sirćeta
  • 500 g šećera
  • 250 g soli
  • 1 kesica konzervansa od 5 g
  • 3 glavice belog luka
  • seckani peršunov list po ukusu

Foto: Printskrin/Jutjub/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

 

Priprema: 

Za početak u jednu dublju šerpu stavite sirće, šećer, so i konzervans, pa pustite da proključa. postepeno dodajte malo po malo paprike i ostavite da se na kratko obari. Potom je izvadite dase prohladi i procedite je. U papriku i tečnost dodajte vez sitno seckanog peršunovog lista i seckane glavice belog luka. Potrebno je da tako odstoji  24 sata, uz povremeno mešanje. Prebacite paprike u tegle pa prelijte tečnošću u kojoj su se paprike kuvale. Prijatno!

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: